Fietsen en wandelen in het  Reestdal en Vechtdal. Dedemsvaart ligt op de grens van Drenthe en Overijssel. Op loopafstand van de B&B De Kloosterhoek Dedemsvaart liggen de Kalkovens, De Gashouder en de Tuinen van Mien Ruys.

 

Dedemsvaart , Het Reestdal

 

B&B De Kloosterhoek ligt in het buitengebied van Dedemsvaart, direct grenzend aan het prachtige natuurgebied Het Reestdal. Het grensriviertje de Reest kronkelt door het middeleeuwse beekdallandschap waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planten en dieren voor. De verscheidenheid van het landschap biedt bijvoorbeeld volop ruimte aan reeën en dassen. Op de heide vindt u Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders en op de natte hooilanden strijkt regelmatig een ooievaar neer.

 

 

Dedemsvaart, De Kalkovens

 

Vanaf onze voortuin ziet u  de Kalkovens  en de gerestaureerde gashouder.

De kalkovens staan ’s-avonds prachtig in de spotlights.

Op een loopafstand van 500 meter bevind zich het  streekmuseum de Kalkovens. U vindt er een Leshuis, Turfschuur en turfschip.

Bezoek de Kalkovens waarin tot halverwege de jaren zestig schelpen werden verbrand tot schelpkalk.                 

 

 

Dedemsvaart, De  Gashouder

 

Nabij de kalkovens staat een gashouder.  Deze gashouder is aangewezen als rijksmonument.

De gerestaureerde gashouder doet nu dienst als een kleinschalig theater.  In dit gezellige theater treden regelmatig bekende en minder bekende artiesten op. (www.gashouderdedemsvaart.nl)

 

Dedemsvaart, Rijksmonument  De Tuinen van Mien Ruys

 

Maak een wandeling door de tuinen van Mien Ruys,waar u de ontwikkeling in de tuinarchitectuur vanaf 1924 tot heden ziet.  Alle 30 tuinen zijn een bron van inspiratie voor de liefhebber van tuinieren en van tuinarchitectuur.

 

 

 

 

                     Wat is er te doen in de omgeving

 

 

 

 

 

 

 • Prachtige wandel-  en fietsgebied. In het  Reestdal voelt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Tussen de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen ervaart u het boerenleven op authentieke boerderijen. Als u hier wandelt of fietst dwalen uw gedachten af naar vervlogen tijden en ervaart u pure rust en ruimte. Ervaar de stilte van dit unieke landschap
 • Op 500 meter bevindt zich een visvijver
 • Op  2 kilometer een overdekt zwembad met de recreatieplas Kotermeerstal
 • Tuinen:De Tuinen van Mien Ruys 1,0 km, De Kruidenhoeve 2 km, De Priona Tuinen 7 km, De Vijvertuinen van Ada Hofman 15 km.
 • Pretparken: Attractiepark Slagharen  8 km,  Avonturenpark Hellendoorn 30 km
 • Golfbaan : Hooge Graven in Ommen  7,5 km
 • Sauna Termen Zuidwolde 4,5 km
 • Ooievaars Buitenstation de Lokkerij 15 km
 • Bezoekerscentrum de Wheem, Landschap Overijssel, 5,5 km
 • Evenementenhal in Hardenberg; 13 km,  hier worden regelmatig  diverse beurzen georganiseerd.
 • Zwolle ligt op 25 km, Hoogeveen 14 km, Hardenberg 10 km, Meppel 20 kilometer, Ommen 10 km